Upgrading Mangoflat te Heerlen afgerond

Het uit 1960 daterende wooncomplex bevat uitkragende balkons en een uitkragende galerij.
De koudebruggen vormen met oude puien en niet geïsoleerde spouwen een gedateerd gebouw in het kader van energiezuinigheid.

Weller heeft het complex voorzien van een geïsoleerde huid en losse, op funderingspalen staande betonnen balkons, die dankzij een slimme staalconstructie lijken uit te kragen, een uitdrukkelijke wens uit de Heerlense welstand.

De uitkragende galerij is geïnspecteerd, geconserveerd en in een laag isolatie ingepakt. Tegen het bestaande buitenblad is, na reparatie van diverse gevelscheuren en herstel van de spouwverankering, een laag isolatie gezet die, i.c.m. hoogwaardige nieuwe puien voor een up-to-date geïsoleerd wooncomplex zorgt.

Opdrachtgever: Weller Heerlen

Architect: Lancée architecten Heerlen

Constructeur: Palte

Aannemer: BAS bouw Beek

IMG_3383DSC01931