Oplevering Erasmus Universiteit te Rotterdam

Een samenwerking tussen onder andere SMT Bouw&Vastgoed, Architectenbureau Paul de Ruiter en Adviesbureau Palte

Projectomschrijving:

Het gebouw van ca 8.800 m2 wordt gerealiseerd op Campusterrein Woudestein en is ontworpen door architectenbureau Paul de Ruiter. Het geheel is onderdeel van de vernieuwingen waarmee de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een levendige campus creëert met internationale allure, waar het aangenaam studeren en werken is.

Het project omvat een Engineering & Build (constructief, bouwkundig en installatietechnisch) uitontwikkeling en realisatie van het complex. SMT werkt voor deze bieding met een tiental vaste ketenpartners.

Flexibel
Binnen het pand komen moderne onderwijsruimtes en studieplekken.  Het gebouw is als een flexibele structuur ontworpen waarbinnen ruimte is voor een ‘wisselprogramma’; de eerste jaren komt hier de bibliotheek, kan er worden gestudeerd en komen er winkels. Na verloop van tijd gaat het gebouw onderdak bieden aan de wetenschappelijke gemeenschap.

Duurzame campus
De EUR heeft de ambitie om tot de meest duurzame campussen van Nederland te behoren en streeft naar de realisatie van een energieneutrale campus.  Het nieuwe onderwijsgebouw krijgt een duurzame klimaatinstallatie, geoptimaliseerde isolatie, natuurlijke ventilatie en een minimale technische installatie, volgens het principe ‘natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet’. Duurzame technieken zoals warmte- koudeopslag in de bodem, optimaal daglicht, energieterugwinning en  slimme verlichting dragen bij aan het doel een zeer energiezuinig gebouw te realiseren.

(Tekst: www.www.smt-benv.nl)

Aanzicht in aanbouw IMG-20150604-WA0000 IMG-20150618-WA0000 IMG-20150626-WA0000 IMG-20150626-WA0001 IMG-20150626-WA0002