Stal Tops Equidome Valkenswaard

Bouwproject met prestigieuze uitstraling

Projectomschrijving:
(tekst en foto’s: Sprangers Bouwbedrijf):

Stal Tops in Valkenswaard is een internationaal gerenommeerd hippisch bedrijf dat jaarlijks het Internationale Concours Valkenswaard organiseert. Met het oog op de toekomst en nieuwe richtlijnen voor paardenwelzijn is besloten om in plaats van tijdelijke bouwwerken te kiezen voor permanente gebouwen die niet enkel functioneel zijn, maar ook aansluiten bij de uitstraling van het evenement.
Om dit te realiseren zijn er meerdere gebouwen ontworpen waaronder een entreegebouw (Spider), een VIP-gebouw en nieuwe overkapte tribunes. Om de bouwstijl te waarborgen en aan te sluiten bij de uitstraling van het evenement is gekozen voor een hoogwaardig afwerkingsniveau met veel oog voor detail en materiaalkeuze.

Het VIP-gebouw is vooral gericht op het ontvangen van gasten en bestaat uit vier bouwlagen. Zo zijn hier onder andere een bedrijfskeuken met restaurant gerealiseerd en bordessen met uitzicht op de gras- en zandarena. Hierbij is gekozen om het gebouw vanaf de begane grond uit te voeren in staal en glas om een transparante uitstraling en optimaal uitzicht op het concours te creëren.
Ook het Spider gebouw bestaat uit vier bouwlagen en biedt naast kantoorruimtes en persruimtes ook een prachtig uitzicht over het terrein. Dit gebouw kenmerkt zich door de staalconstructie waarbij een kolommenstructuur met staalkabels ook daadwerkelijk zorgt voor een ´Spider-uiterlijk’.

Naast deze gebouwen zijn ook permanente tribunes gerealiseerd waarbij de zuid-tribune plaats biedt aan 2.000 toeschouwers en de noord-tribune 700 zitplaatsen heeft. Om het comfort van de bezoekers verder te verbeteren zijn beide tribunes voorzien van een overkapping.

Opdrachtgever:  Stal Tops BV
Projectontwikkeling:  Latoures Vastgoedontwikkeling
Architect:  Van Aken Architecten
Aannemer:  Sprangers Bouwbedrijf
Adviseur constructies:  Palte
Bim Model:  Palte / Louis Scheepers

196796

210692

210694

210973