Realisatie constructieve doorbraken – Obvion Heerlen

In 2000 heeft Ingenieursbureau Palte B.V. na een grote brand in het voormalig LTS-gebouw aan het Hesselleplein te Heerlen de nieuwe constructie ontworpen.
Hierbij zijn de bestaande gevels behouden en is binnen deze gevels een volledig nieuwe beton- en staalconstructie gerealiseerd. Tevens is er destijds een optopping gerealiseerd en zijn twee vleugels uitgebreid.
Voor Obvion worden nu ten behoeve van het “Nieuwe Werken” in diverse constructieve betonnen wanden grote doorbraken gerealiseerd om de begane grond meer open te maken. Samen met de architect Hollandse Nieuwe en aannemer BAM is gezocht naar de meest optimale inpassing van de nieuwe constructieve elementen.

Opdrachtgever: Obvion Hypotheken
Architect: Hollandse Nieuwe
Project management: KS Bouwmanagement
Aannemer: BAM Bouw en Techniek
Constructeur: Palte