Plaatsen spectaculaire uitkijkpunt ‘De Transportband’

Plaatsen spectaculaire uitkijkpunt ‘De Transportband’

In opdracht van Gemeente Heerlen en Provincie Limburg heeft bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp, het tracé van het ‘Rondje Groeves’ bedacht. Hierbij zijn verschillende bijzondere uitkijkpunten ontworpen. Afgelopen week is het spectaculaire uitkijkpunt ‘De Transportband’ geplaatst. Deze nieuwe recreatieve fietsroute biedt zicht op een bijzonder delfstofgebied van zilverzand, bruinkool en steenkool. Een gebied dat nu voor fietser niet toegankelijk is, terwijl het zo mooi is en de rijke geschiedenis van het mijnverleden van Zuid-Limburg laat zien.

Het uitkijkpunt is een imposante verschijning en heeft maar liefst een hellingspercentage van 26°. Bijzonder is dat met dit uitkijkpunt een ´knipoog´ wordt gemaakt naar het ultieme werktuig van vroeger in de groeve. Hiermee wordt een stukje industrieel karakter terug als blijvende herinnering in de natuur geplaatst. De technische uitwerking van de uitkijkpunten is verzorgd door Ingenieursbureau A. Palte BV en Visser Staal.