Start bouw 27 appartementen, 30 woningen & 16 levensloopwoningen

Parklaan in Reuver

Op het terrein van de voormalige middelbare school BC Broekhin aan de Parklaan in Reuver is Van Wijnen Sittard gestart met de bouw van 27 huurappartementen en 8 levensloopbestendige huurwoningen. Alle 35 woningen en appartementen zijn gasloos en worden als Nul-Op-de-Meter-woning uitgevoerd. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en wtw-units die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nauwelijks energielasten.


27 Appartementen
De appartementen worden gerealiseerd met breedplaatvloeren en kalkzandsteen wanden. Lokaal worden er stalen kolommen toegevoegd voor de afdracht van de verticale belastingen. De balkons worden uitgevoerd in prefab. Hier zullen isokorven worden toegepast met een koppeling aan de breedplaatvloeren en een stalen kolom als steunpunt in de metselwerk penanten. De stabiliteit wordt verzorgd door de aanwezige kalkzandsteen wanden in 2 richtingen. De fundering op staal bestaat uit centrisch belaste stroken.


8 Levensloopbestendige woningen
De woningen bestaan uit kalkzandsteen binnenbladen, met op de eerste verdieping een breedplaatvloer. De vloeren worden onderling gekoppeld. Op de begane grond worden ribcasette vloeren toegepast. Het dak wordt gerealiseerd door middelen van een prefab kapconstructie. 

Oppe Brik in Offenbeek

Gelijktijdig is Van Wijnen Sittard gestart met het volgende project in de nieuwbouwwijk Oppe Brik. Hier worden 30grondgebonden huurwoningen in diverse prijsklassen gerealiseerd. De Nul-Op-de-Meter woningen worden gebouwd op de nog lege bouwlocatie naast het spoor. Het plan bestaat uit een mix van ruime grondgebonden huurwoningen in diverse huursegmenten. Er komen 24 levensloopbestendige huurwoningen en 6 traditionele eengezinswoningen. Hoewel Oppe Brik al een zeer gevarieerde woonwijk is, ontbreekt er nog laagbouw in het huursegment. Woningmarktonderzoek in de gemeente Beesel laat een grote behoefte zien aan woningen die geschikt zijn voor senioren, maar ook voor andere kleine huishoudens, zoals starters en alleenstaanden.

30 Woningen
De woningen bestaan uit kalkzandsteen binnenbladen, met op de eerste verdieping en dakvloer een breedplaatvloer. De vloeren worden onderling gekoppeld. Voor de begane grond worden ribcassette vloeren toegepast.

Beide projecten zijn ontworpen door Wauben architects. We zijn trots dat we onderdeel hebben mogen uitmaken van dit bouwteam!