Palte draagt “steentje” bij aan Cultura Nova

Same Ein

Het meest excentrieke pleintje van Heerlen, het Schelmenhofje, wordt tijdens de 10 dagen durende expositie omarmd door architecte Omayra Mingels. Haar kunstinstallatie is niet alleen een spannende eye-catcher, maar vooral een eye-opener! Extra bijzonder aan het kunstwerk is dat Omayra het niet alleen maakt, maar de hulp inroept van alle Heerlense huishoudens.
Voor de installatie zijn namelijk 47.297 hergebruikte wasknijpers nodig! Palte draagt zijn “constructieve steentje” bij aan dit bijzondere project.
Ontwerper: Omayra Mingels

Bow-House

Op uitnodiging van de CityLiv organisatie reist elk jaar een internationale toparchitect af naar Heerlen, om daar de uitdaging aan te gaan met hergebruikte materialen een spannend object te creëren.
Met trots nodigt CityLiv dit jaar Franse architect Stéphane Malka uit, die op het plein de Morenhoek van hergebruikt glas, staal en hout een verrassend schouwspel laat ontplooien.
Om een en ander constructief verantwoord uit te kunnen voeren heeft Palte mee gedacht in de constructie van dit unieke project.
Ontwerper: Stéphane Malka