Q4 Aan de Stadsmuur

In 2005 werd gestart met de eerste aanzet voor de grote herstructureringsopgave van een van de oudste wijken in het noordwestelijke deel van de binnenstad van Venlo. In december 2021 is de laatste fase aan het project ‘Aan de stadsmuur’ officieel van start gegaan. Palte heeft de afgelopen 3 jaar in opdracht van Jongen Projectontwikkeling, als hoofdconstructeur dit grote project mee mogen realiseren. Het project is een veelzijdig en uniek plan met 25 stadswoningen en 45 appartementen.

De woningen komen op een historische plek waar in de 14e eeuw de stadmuur van de vestingstad Venlo liep. Uniek van dit project is dat de constructie is aangepast aan de bestaande stadsmuur waardoor een deel nog steeds zichtbaar. Het karakter van het rijke handelsverleden op deze plek in Venlo komt terug in de gevarieerde architectuur. De 13 kadewoningen en 12 koopmanshuizen krijgen verschillende gevels met andere daklijnen en raampartijen. Daarnaast is de indeling en grootte verschillend. De kadewoningen bieden bovendien een extra ruimte voor een atelier, kantoor, galerie of winkel aan huis. Dat maakt, zeker in een tijd dat als gevolg van corona thuiswerken steeds meer de norm zal blijven, de huizen bijzonder aantrekkelijk en ook geliefd.

Wij zijn trots met het resultaat dat we met alle partijen hebben mogen neerzetten en hierbij bijdragen aan een stuk woongeluk in Noord-Limburg.