Sphinx project blok 5 t/m 10

Sphinx project blok 5 t/m 10

Palte heeft de afgelopen 4 jaar in opdracht van Sphinx Zuid BV en Bouwbedrijven Jongen, als hoofdconstructeur het groot binnen stedelijke plan “Sphinx Kwartier” mee mogen realiseren. Het plan omvat meer dan 320 appartementen/woningen, 36 grondgebonden woningen en een ondergrondse parkeergarage voor minimaal 290 parkeerplekken gelegen onder 3 gebouwblokken en de openbare weg.

Palte heeft hierbij samengewerkt met 6 architecten, verschillende installatie adviseurs en bouwbesluit toetsers. Doordat Palte voor het gehele project de hoofdconstructeur was fungeerde wij als spil binnen de plan uitwerking. Onderdeel van de opdracht was het uitwerken van de constructie volgens de BIM ILS methodiek. Onderdeel van deze aanpak is o.a. ketenintegratie en “lean”. Voor een deel van het project heeft Palte tevens het bouwkundige uitvoeringsmodel gemaakt met de bijbehorende output.

Wij zijn trots met het resultaat dat we met alle partijen in Maastricht hebben mogen neerzetten en hierbij bijdragen aan een stuk woongeluk in Zuid-Limburg.